Gamecorner

Üdvözöllek!

Ha érdekel, kérlek szánj rá pár percet, és ismerd meg a Gamecorner rövidke történetét.

2000-2003 tájékán sokat játszottam és rengeteg PC-s játékot összegyűjtöttem. Voltak ezek között mindenféle típusú játékok.
Ezekhez a játékokhoz nagyon sokszor sikerült szereznem cheat kódokat, végigjátszás leírásokat, tippeket, patch javító csomagokat.

De ez a sokféle dolog egy idő után kezdett kaotikussá válni a számítógépemen. Ekkor jött az ötlet, hogy katalogizálni kellene ezt a sokmindent.

Az első ilyen "katalógus"-féle egy World dokumentum volt, de ez nem működött igazán, ezért elkészítettem ennek az Excell változatát, ami már sokkal fejlettebb volt, mint elődje. Ahogy telt-múlt az idő, ezt a táblázatot rendesen megtöltöttem adattal. Ekkor jött egy másik ötlet, hogy mi lenne, ha keresni is lehetne? Az akkori tudásom még kevés volt ahhoz, hogy egy ilyen katalógust össze tudjak hozni, ahol még keresni is lehet, bizonyos kulcsszavakra listát készítsen, stb... 

Ebben az időszakban -ami már kb 2004-2005 körül lehetett- kezdtem el érdeklődni komolyabban a webes dolgok iránt, és a webszerkesztéssel ekkor kezdtem el foglalkozni. Eleinte csak inkább kevesebb sikerrel próbálkoztam, még semmi komolyabb segédprogramom se volt, a HTML tudásom is nagyon kevés volt. 
De nem adtam fel és néhány hét alatt sikerült olyan honlap-félét összehoznom, ami már melegédessel töltött el.

De ez még mindig csak sajátgépről futott, csak saját magamnak készítettem, hogy végre rend legyen a játékaim környékén.

És ekkor pattant ki a nagy ötlet, hogy mi lenne, ha mindezt megosztanám a nagyvilággal? Gondoltam, ha engem is érdekelnek ezek a dolgok, talán vannak mások is, velem egykoruak, idősebbek, fiatalabbak, akiket még érdekelhet... Miért is ne lennének ilyenek?

A honlapot elkezdtem olyan szintre fejleszteni, hogy legalább alapvetően megfeleljen a webes követelményeknek. Na itt már megint nehézségekbe ütköztem a csekély tudásom miatt...
De még mindig nem adtam fel, hiszen nagyon beleéltem magam, nagyon szerettem volna egy online is elérhető saját honlapot!
Mindent megtettem az ügy érdekében és elkezdtem tanulni a HTML és webfejlesztés tudományát...

Amikor már úgy éreztem, hogy a honlap publikálható, akkor jött a másik pofon. Hogyan tegyem a honlapot online elérhetővé? Kellett egy tárhely...
Hála a gugli segítségének, hamar találtam is sok megoldást. 

Megint jött a nagy kérdés: mi legyen a honlap neve, mi legyen a domainnév, amin keresztül majd elérhető lesz a honlap?
Mivel akkoriban csak ingyenes tárhelyre volt "pénzem" :D, ezért csak egy nevet kellett találnom, hiszen a domain végződését az ilyen ingyenes tárhelyek határozzák meg.
Ekkor született meg az otthoni állapotokból kiindulva a Gamecorner, mivel ahol játszottam, a lakás egyik sarkában volt, mint egy játéksarok.

A Gamecorner első publikus megjelenése 2007 októberében volt, tehát a honlap már ilyen régi az internet világában.
És hála nektek, akik szerettek játszani, a honlap még ma is él és ha rajtam múlik, még fog is sokáig! 

Azt mondod, hogy túl sok a reklám, meg hogy linkrövidítő oldalakon keresztül lehet csak elérni a letöltéseket? Ezért elnézésedet kérem, de elmesélek így mellékesen valamit...
Nos, mint már említettem, annak idején csak ingyenes tárhelyre volt keretem, ahol kaptam még domain nevet is. Viszont ezek olyanok is voltak, pontosan annyit is értek (érnek), mint amennyibe kerül!
Regeteg munkám elveszett az évek folyamán azért, mert az ingyenes tárhely szolgáltató úgy vélte, hogy ennyi elég volt belőlem és egyszerűen -mindenféle felszólítás, vagy megelőző értesítés nélkül- törölte a honlapomat, vagy akár az egész fiókomat.
Tehát ezt megszüntettem és most már saját domain névvel, saját -bérelt- tárhelyről fut a honlap, aminek vannak költségei. Ezt a kiadást próbálom valamelyest fedezni a hirdetésekkel, linkrövidítő oldalakról befolyó összegekkel kompenzálni. Remélem megérted... Amúgy meg egy-egy kattintás neked nem kerül semmibe, nekem viszont sokat segít fenntartani az oldalt. Köszönöm! :)

Szóval...

A honlap már a 4. verzióját éli, amit igyekeztem a lehető legjobban igazítani a mai kor technológiájához és dizájnjához.
A honlapon szoridkoztam a lényegre és az áttekinthetőségre is, hogy minél hamarabb érdeklődést keltsek a látogatókban -benned-, hogy játszhass valami jó kis játékkal...
Igazából a játékok nem maiak már, de én már nem nagyon játszom, illetve ha játszani támad kedvem, akkor azt is inkább xboxon teszem.

Mint az talán kiderül a tartalomból, leginkább az autós szimulátorok érdekelnek. Talán ebből van a legtöbb a honlap kínálatában is. De azért igyekszem mások kedvében is járni, és más jellegű játékokkal is tarkítani a kínálatot. 
Az oldalon megtalálható játékokról elmondhatom, hogy kb. a 90%-ával játszottam is, tehát nem csak az internetről innen-onnan össze csipegetett tartalomról van szó!
A cikk írásakor (2016-11-01) még nincs fent minden anyag az oldalon. A játékok már fel vannak töltve különböző fájlmegosztó, fájl tároló szerverekre, de idő híján ezek csak apránkánt kerülnek majd fel az oldalra is.

Hát röviden ennyi lett volna a honlap története.

Köszönöm a figyelmedet!

Jó szórakozást és jó játékot kívánok!

raziel70

©2007 - 2023 - Gamecorner.hu
Minden jog fenntartva!

A honlapot tervezte és készítette: raziel70

Web Analytics